Oldalak

2011. február 10., csütörtök

A sokoldalú cukkini

Az uborkával való hasonlósága nem véletlen,hiszen mindketten a kabaktermésűek népes csoportjából származnak,akárcsak a tökfélék,a dinnye és a patiszon.Valószínűleg Olaszországból származik és a tök valamint az uborka egy véletlen,de annál szerencsésebb kereszteződésének köszönheti létét.Közkedveltségének titka a sokoldalúságában rejlik.Íze kellemes,de nem domináns,így rengeteg étellel párosíthatjuk,és számos fogást készíthetünk belőle a lecsótól a grillköretig,a salátától a töltött finomságokig.A belőle készített ételek könnyűek és egészségesek,ám laltatóak és az alakjukra odafigyelők számára is bátran ajánlhatók.Vásárláskor érdemes a keményebb,kisebb,zsengébb példányokat választani,mert ezeknek a legfinomabb az ízük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése