Oldalak

2011. február 10., csütörtök

A ruccola

Legvégül,de nem utoljára következzék egyik kedvenc zöldféleségem a Ruccola.Az olasz konyha már régóta használja,nálunk manapság kezd elterjedni.Én kb. 10 évvel ezelőtt találkoztam vele először és azonnal rabul ejtett.Ízére nyitottnak kell lenni,borsmustárra emlékeztető,kissé csípős,pikáns.A-C-és K vitamint,vasat,kalciumot tartalmaz.Már néhány szál ruccolával is karakteressé tehetjük salátánkat.Keverhetjük tésztaételekhez,de rakhatjuk pizzára vagy akár szendvicsre is.
Némely háztartásban olívaolajjal,balzsamecettel,parmezánnal fogyasztják,én más összetevőket is választottam az öntethez,javaslom próbáljátok ki.
Tehát:kevés mustárt keverj ki simára egy teáskanál mézzel,csipet sóval,négyszínű borssal,balzsamecettel,majd lassan csepetesd hozzá az olívaolajat.Jól összekeverjük,de mielőtt leöntenéd vele a salátád javaslom kóstold meg,mert mindenkinek más a szájíze,lehet,hogy Te az arányokon változtatnál.Jégsalátát keverj össze egy kis ruccolával,paradicsommal,olajbogyóval,lilahagymával és öntsd le az öntettel.Kis pirított kenyérdarabkákkal a tetején isteni vacsora+egy pohár bor :-),ami elmaradhatatlan.Ha van otthon gombám,akkor apró szeletekre vágva,egy gerezd fokhagymával ízesítve jól lesütöm és ezt is a tetejére halmozom.Nagggyon finom!!!Nyáron sárga koktélparadicsommal is kombinálhatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése