Oldalak

2011. február 10., csütörtök

Az illatos hagyma

A hagymának számos fajtája létezik,amely miden nap valamilyen formában az asztalunkra kerül:zöldségként vagy fűszerként,nyersen vagy szárítva,esetleg por formájában(ez utóbbit én nem preferálom annyira,mert ha már hagyma,akkor adjunk az élvezeteknek :-) ) -Itt jegyezném meg,hogy a legtöbb hagymaféle afrodiziákum is egyben,segít feléleszteni a vágyat...,bár az már régen rossz,ha csak ez segít :-)
A hagymafélék közül szeretném kiemelni a fokhagymát,nem csak azért,mert ez a kedvencem,hanem mert ez is az olasz konyha egyik alapja.Fűszer és gyógynövény:javítja az emésztést,rendszeres fogyasztásával megelőzhető az érelmeszesedés,illetve csökkenthető a magas vérnyomás.C-vitamin tartalma is magas,így megfázás esetén fogyasszunk belőle bőségesen.Felhasználása sokrétű:levesekhez,húsokhoz,mártásokhoz,pástétomokhoz,hidekonyhai ételekhez egyaránt használható.
Megemlíteném még a lilahagymát,ami zsengesége és ízessége miatt kiváló saláta alapanyag.Imádom!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése