Oldalak

2011. február 22., kedd

Levesek-Minestrone leves

Bár nem az olaszok a legnagyobb levesfogyasztók,mégis meajándékoztak minket néhány recepttel,amelyek közül a kedvencem a minestrone leves.Sok-sok zöldséggel,a friss paradicsom ízével és a hozzá passzoló bazsalikommal olyan harmónikus egységet alkotnak,amely örökre nyomot hagy az ízlelőbimbókon.Nem túl bonyolult elkészíteni!(ezért is kedvelem az olasz konyhát,mert percek alatt ízletes ebédet vagy vacsorát tudunk varázsolni az asztalra)

A hozzávalók:Olívaolaj,1 fej vöröshagyma,1 szál póréhagyma,2-3 gerezd fokhagyma,baconszalonna,burgonya,apró szemű,1 zellerszál fehérbab,cukkíni,sárgarépa,fehérrépa,előfőzött,hámozott konzervparadicsom,kelkáposzta,zöldpaprika,só,bors,bazsalikom,1,5dl erőleves,tetejére parmezán sajt.
Az olajon a vöröshagymát megdinszteljük a póréhagymával,zellerszállal és fokhagymával,picit megsózzuk,hogy a hagyma ne égjen oda,rádobjuk a kockára vágott sárgarépát,fehérrépát,zöldpaprikát,csíkokra vágott káposztát.Kis ideig pároljuk,majd hozzáadjuk a cukkínit,fehérbabot és a burgonyát valamint a paradicsomot.Felöntjük a levessel,ha kell ízlés szerint sózzuk,borsozzuk és bazsalikommal ízesítjük.Tálalásnál kevés pamezánt szórunk a tetejére.A bacon szalonnát kockákra vágva megpirítom,amit a végén a leveshez keverek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése